ÖZEL MAVİGÜN EĞİTİM KURUMLARI

"iz bırakacak nesiller için"

3D MODELLEME ve TASARIM KULÜBÜ, KODLAMA EĞİTİMİ

3D MODELLEME ve TASARIM KULÜBÜ, KODLAMA EĞİTİMİ
03 Mayıs 2018

Mavigün’de Bir ilk
3D MODELLEME VE TASARIM KULÜBÜ


​3D modelleme ve Tasarım Kulübünde; Tinkercad programı ile modelleme ve tasarım sürecine başlangıç yapılacak.  3D YAZICI ile çocukların yakından deneyimleyebileceği bir alan ve eğitim sonunda tasarımı yapılan modeller üretilecektir.
3D yazıcılar; öğrenim çağındaki, meraklı ve hayal gücü sınırsız çocuklarımız için fikirlerini sonuca dönüştürmeye yarayan bir araçtır. Öğrenciler kendilerine bir oyuncak üretebilir, bir hücrenin yapısını 3D yazıcıyla basabilir, bir organı birebir kopyalayarak üretebilirler.
Bunlar ile birlikte çocukların hayal dünyasına sınırlama getirmeden kendileri ne istiyorsa onu tasarlayıp üretmeleri mümkündür.

ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZ içinden istekli ve yetenekli olanlar için 3D Modelleme ve Tasarım Kulübü 2018 – 2019 Eğitim - Öğretim Yılında faaliyete başlayacaktır.

Kodlama Eğitimi
Günümüzde yazılımın değeri artarken kodlama, yeniçağın alfabesi olarak hayatın her alanında önem kazanıyor. Yakın gelecekte her türlü üretimin temelini yazılımın oluşturacağı öngörülürken, yazılım dili olan kodlamanın öğretimi de eğitimin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Mavigün Koleji Olarak 2018 – 2019 Eğitim - Öğretim Yılında Kodlama Eğitimine başlıyoruz. Öğrencilerimizin genç yaşlarında kodlama eğitimi ile tanışarak gelecekte yazılım üretme konusunda yaşıtlarının önüne geçmesi amaçlıyoruz.

3D MODELLEME NEDİR?

3D modelleme, genel olarak bilgisayar grafiklerikullanarak 3D modelleme için özel programlar ile canlı veya cansız bir nesnenin üç boyutlu matematiksel modelinin geliştirilmesi sürecine denir. 3D modelleme süreci ile hazırlanan 3D modeller çoğu zaman 3D rendering denilen modelin gerçekçi bir görünüme kavuşmasını sağlayan araçlarla birlikte eş zamanlı olarak kullanılır. 3D modelleme sürecinde bilgisayar grafiklerinin verileri genellikle kullanıcı tarafından tıpkı heykel ve plastik sanatlara benzer şekilde adım adım işlenerek elde edilir.

Çoğu zaman kullanıcı tarafından elle yapılan 3D modelleme, bazı durumlarda otomatik de yapılabilir. Otomatik yapılan 3D modellemeler, daha önce yapılmış algoritmalara belli değerlerin girilmesiyle veya 3D tarayıcı gibi çeşitli tarama cihazlarıyla yapılabilir. Örneğin hastanelerde kullanılan MR cihazları da bir çeşit 3D tarayıcı görevi görmektedir.

Türkiye’de ve dünyada kullanım alanı oldukça geniş olan 3D modelleme, inşaatı yapılacak bir yapının üç boyutlu modelinin yapılması için kullanıldığı gibi imalatı yapılacak bir ürünün modelinin hazırlanması için de kullanılır. Günümüzde oyun ve animasyon dünyasının vazgeçilmez bir parçası halini alan 3D modellerin tarihi, kişisel bilgisayarlardan bile daha eskiye dayanır. Başta filmlervideo oyunlarıiç tasarım ve mimaride kullanılan 3D modellere, tıp sektöründe de anatomi gibi interaktif sunumlar için başvurulur.

3D modellemenin yaygın olarak kullanıldığı sektörlerden bir diğeri de imalat sektörüdür. 3D modelleme ile esas üretimi yapılacak mekanik bir parçanın veya modelin dijital sunumu daha üretim yapılmadan hazırlanabilir. CAD ve CAM adı verilen yöntemler ile bilgisayar programları ile yapılan 3D modeller, yalnızca tasarım değil üretim ve montaj aşamalarında da kullanıcılara kolaylık sağlar. 3D modelleme ayrıca medya ve organizasyonlarda sahne ve set tasarımlarında da kullanılır.

Kodlama Nedir?

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

Çocuklar neden kodlama eğitimi almalı?

 

  • Çocuğunuzun erken yaşta kodlama eğitimi alması için pek çok önemli neden bulunuyor.
  • Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor. Çocuklar her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfediyor.
  • Programlama öğrenmek aslında yeni bir dil öğrenmek gibi. Uzmanlara göre de ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesi o kadar kolay oluyor.
  • 2020 yılı itibari ile ABD’de mühendis yetersizliği nedeniyle 1 milyon boş teknik iş pozisyonu olacak. Türkiye için bu konuda yapılmış bir araştırma yok ama iş ilanlarına göz attığınızda programlama yavaş yavaş tüm işlerin tanımlarında kendine yer başlıyor diyebiliriz.
  • Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki öngörülen yeni işlerin  yüzde 60’ı bilgisayarla ilişkili olacak.
  • Kod yazma çiftçilikten  hukuka, inşaattan tıbba kadar her endüstride kullanılabiliyor.
  • Bilgisayar mühendisliği yeni mezunlar arasında en çok kazandıran işlerden biri.
  • Kodlama aynı zamanda en yeni liberal sanatlardan. Liberal sanatlar insanları hayata hazırlamak ve öğrencilere etraflarındaki dünyayı daha iyi anlamaları konusunda yardım etmek üzere tasarlanıyor. Kodlama ise dijitalleşen hayatta dünyadaki olup biteni anlama adına giderek daha kıymetli hale gelecek bir alan.

 

 

Diğer Haberler

YUKARI